top of page

גישה מקרוביוטית לסרטן

הגישה המקרוביוטית לסרטן מבוססת על ההבנה המוניסטית (להבדיל מהדואליזם המודרני). היא משלבת תזונה נכונה עם מגוון פעילויות חשובות הקשורות לעולם הפיזי, הרגשי, הנפשי והרוחני. היא מוכיחה את עצמה ביצירת תנאים לגוף חדש ובריא.

הריפוי הטבעי בתיאוריה

במקרוביוטיקה, כמו בתרבויות שונות בנות אלפי שנים, מבינים את העולם כמשחק מתמיד בין גורמים המשלימים אחד את השני. הדינמיקה בין יין ויאנג היא אחת הצורות להבין את הטבע. המונחים ״יין״ ו״יאנג״ אינם מייצגים תופעות מסויימות אלא מדגימים נטיות יחסיות בהשוואה דינמית ומתמדת.

1.jpg

חוסר אונים במערכת הרפואית הקונוונציונלית

בשנים האחרונות נערך עולם המדע למחקר אינטנסיבי של הסרטן. נכון להיום לא התגלה אף טיפול כיעיל באופן מוחלט, ויתר על כן, בינתיים הולכים ומתרבים מקרי החולי. המחקרים מתמקדים בחיפוש הסיבות למחלה ב- 3 כיוונים עיקריים: מוצרים מסרטנים, סיבות ויראליות, גורמים תורשתיים.

כל המחקרים האלה מושתתים על אופי החשיבה המודרנית: יש לזהות את גורמי הסרטן ולפתח חומר או טכניקה אשר יהרסו אותם. אך הסרטן בדרך כלל מופיע מחדש. במובן יותר עמוק, חוסר הפתרון לבעיית הסרטן הוא התגרות לא רק ברפואה המודרנית אלא בכל הצויליזציה המודרנית. ישנה אפשרות לנצל כשרון זה, שהנו טראגי לכשעצמו, ולראותו כהזדמנות הניתנת לנו לחזור ולתהות מחדש על מהותן של ״בריאות״ ו״מחלה״, וכן על תפיסת החיים והעולם שלנו. אנו תופסים את התופעות באופן דואליסטי: טוב כנגד רע, חבר כנגד אויב, רצוי כנגד לא רצוי וכיוצא בזה.צורת מחשבה זו שלטת בחברה כולה, ובכל התחומים - בדת, בחינוך, בפוליטיקה, במוסר - ומגיעה לשיא בדוגמה הקריטית: חוסר פתרון לסרטן ולמחלות ניווניות אחרות מצד מדע הרפואה. בהשקפה ובחשיבה דואליסטית לא מרפאים מחלה ניוונית וגם לא נזלת... השיטות המודרניות נותנות בידנו שליטה סימפטומטית אך לא ריפוי יסודי.

גישה מוניסטית-מקרוביוטית

2.jpg
29089736_434487640336239_351034556351198

הגישה הדואליסטית צריכה לפנות מקום לגישה מוניסטית (אחדותית) שבה אין התייחסות ל״אוייבים״ ואין קונפליקטים: כל הגורמים הם בהתפתחות הרמונית והכל הוא חלק מ״אחד״, ובאשר לסרטן יש להבין כי בסילוקו המכני מן הגוף גורמים לשבירת איזון שהנו חיוני לשיקום המערכת ולהשבת הבריאות. סרטן מתחיל להווצר באזור מסויים במטרה לבודד ולמקם את הטוקסינים (רעלנים) בצורה שתגן על האורגניזם בשלמותו, בנסיון של הגוף ליצור או לשמר בכל מחיר את האיזון הטבעי. דהיינו עצם הופעתו של הסרטן היא במטרה ליצור איזון. בהסרת הסרטן - האיזון הכללי נפגע ונהרס. כשנחדל ממאמצינו להלחם בסרטן באופן מכני, כימי או אחר, מתוך גישה של ניכור, ונתחיל לשאול את עצמנו את השאלות המהותיות במגמה להבין את התמונה במלואה, נגיע בהכרח לשאלה: מהו מקור הטוקסינים?

iStock-480391926-1024x683.jpg

מקומה של התזונה המקרוביוטית בבריאות

בשלב זה לא נוכל להתעלם מחשיבות התזונה ביצירת המצב הפיזיולוגי. עם שיפור הטיב הפיזיולוגי של הדם, הרקמות והלימפה - באמצעות תזונה מתאימה - תהליך הלוקליזציה (המיקוד והמיקום) של הטוקסינים נעשה מיותר. עם החזרה לתזונה המתאימה ולתנאים הטבעיים - לפי חוקי הטבע והיקום - חל אצל האדם תהליך של התחדשות, המסביר מקרים רבים כל כך של אנשים שחזרו אל עצמו, אל הבריאות, אל היופי ואל הנעורים (בזמן העתיק נחשב אורח החיים המקרוביוטי ככזה אשר משמר את השמחה ואת הנעורים, וכך אף קראו לו) מקרוביוטיקה היא הדרך הפשוטה להשיב לאדם את כושרו הפיזי והרוחני.

לכל מטופל מותאם דגם תזונה אישי לפי צרכים אישיים וגורמים סביבתיים (אקלים, עונה וכדומה), על אחת כמה וכמה כשמדובר בחולים שאצלם, בנוסף להתאמה התזונתית יש צורך בשינויים באורח החיים שהובילם למחלה. 

המלצת נוספות

1. לא לאכול יותר מדי (סרטן הוא יציר עודפים).

2. ללעוס כ- 100 פעמים (להפעלת בלוטות הרוק).

3. לא לאכול 3 שעות לפני השינה.

4. לשתות רק כשצמאים.

פעילות פיסית.

קומפרסים.

7. עמדה נפשית של אופטימיזם, לא להתמקד בסרטן, כי כל זמן שיש תיאבון יש סיכוי לריפוי.

על מנת שלא לתת תנאים להווצרות המחלה ישנה עוד סדרה של המלצות המבוססות על ההשפעה הפיזיולוגית, אפילו אם זה נראה לפעמים כלקוח מעמדות דתיות או פילוסופיות:

1. להיות פעילים בחיים בכלל ובפעילות פיסית נמרצת בפרט - מנקיון הבית ועד ספורט. מומלצות עיקר שיטות של שליטה אנרגטית.

2. לחיות בעמדה של תודה והערכה על הכל, במיוחד לפני ואחרי האוכל.

3. לא ללבוש בגדים סינטטיים ולהמנע במידת האפשר מענידת מתכת על הגוף.

4. ללכת יחפים על הדשא - אדמה - חול.

6. לשהות באויר.

7. לנהל את החיים בסביבה מסודרת.

8. לקשור קשר אהבה וידידות (גם במכתבים).

9. מקלחת ואמבטיות קצרות, ולשפשף את הגוף במגבת יבשה.

10. לא להשתמש במוצרים קוסמטיים מבושמים מאד.

ההתקרבות למחלה וההתרחקות ממנה אינן מתרחשות בתאי הגוף בלבד, אלא בכל מישורי החיים, דהיינו - בעולם הפיזי, בעולם הרגשי ובעולם הרוחני. אנו חיים בכל אלה באופן סימולטני. המחלה מודיעה לנו על מצב חרום, על פשיטת רגל חלקית, זמנית. כאשר המחלה מכריזה על פשיטת הרגל אנו נוטלים אנרגיה ממישורים גבוהים יותר על מנת להתגבר על מתחים ברמה הקודמת, ונשארים עד מהרה מותשים, בדרך לפשיטת רגל סופית.

פשיטת רגל סופית היא מוות בנסיבות טראומטיות, כגון מוות ב״תאונות״ או ביסורי מחלה, ולא בשלווה.

7 דרגות של ההתפתחות המחלה:

המחלה אינה אלא תוצאת היותנו בחוסר איזון עם הטבע. להלן תקציר 7 הדרגות של התפתחות המחלה לפי ספרו של מיצ׳יו קושי:

 

דרגה 1 עייפות כללית

מחלה מתחילה בדרך כלל בעייפות פיסית ומנטאלית. לעתים נלווים לעייפות מתח שרירים, ריבוי שתן, הזעה, עצירות או שלשול זמניים וגלי חום וקור. ניכרים סימנים לאבדן בהירות המחשבה ויכולת התגובה הנכונה. בדרך כלל ניתן להחלים ממחלה בדרגה זו תוך זמן קצר בעזרת מנוחה, שינה אוכל ומשקה מתאימים ופעילות מתאימה.

 

דרגה 2 - מחושים וכאבים

כאשר דרגה 1 הופכת מתופעה זמנית למצב קבוע, מתווספים לתופעות שמנינו בה גם קוצר נשימה זמני, פעימות לב לא סדירות, צמרמורת ולפעמים קשיים בתנועה. מבחינה נפשית ניכרים לעתים סימני דכאון, דאגה וחוסר בטחון כללי. משך ההחלמה ממחלה בדרגה זו הוא מכמה ימים ועד לכמה שבועות, וזאת על ידי אכילה נכונה, תרגילים ומנוחה.

 

דרגה 3 מחלות דם

אם התזונה איננה נכונה והיא ממשיכה להרחיק את החולה מאיזון עם הסביבה - יורדת איכות הדם (כולל כדוריות אדומות, לבנות ותכולת מרכיבי הפלסמה) במצב זה האדם אינו יכול לקיים יחס הרמוני עם הסביבה הטבעית. בשלב זה מגיעים התאים (המשתנים ע״י הדם), הרקמות והאברים למצב אנורמלי. לדרגה זו שייכות תופעות ומחלות כגון: חומציות (acidosis), לחץ דם גבוה או נמוך, אנמיה, אסטמה, אפילפסיה, לויקמיה, צהבת ומחלות עור.

במישור הנפשי מתגלים, בדרגה זו של המחלה - עצבנות, רגישות-יתר, דכאון מתמשך ובלבול. ההחלמה נמשכת מ-10 ימים ועד מספר חודשים, והיא נעשית דרך התאמת התזונה, ותרגול ומנוחה מתאימים. לפעמים נדרש טיפול פשוט שתפקידו לזרז ולהפעיל את מחזור הדם.

דרגה 4 הפרעות רגשיות

ככל שנמשך מצב המחלה בדרגה 3, הולכת ויורדת איכות הדם ומתרבות ההפרעות הרגשיות. מתגלות תופעות יומיומיות של רגזנות, התרגשות, חוסר סבלנות, תסכול והרגשה כללית של יאוש. האדם שרוי בפחד בפני מצבים חריגים, ומגלה ביטויים מיותרים של התגוננות או התקפה. הוא מתקשה בתנועה ומאבד באופן הדרגתי את גמישותו ואת ההבנה והגישה האובייקטיבית לבעייה. ההחלמה נמשכת מחודש ועד כמה חודשים. חיוני להתקדם ע תזונה יותר מאוזנת ולהביא לרגיעה גופנית ונפשית.

דרגה 5 

bottom of page